Food for Life DONĚCK

Jídlo pro život je jedna z největších mezinárodních humanitárních misí. Byla založena v roce 1974 Mezinárodní společností pro vědomí Krišny s cílem zabezpečit vegetariánským jídlem sociálně potřebné a strádající v důsledku živelních katastrof a vojenských konfliktů.

Iniciátorem Programu byl zakladatel hnutí Hare Krišna A. Č. Bhaktivédánta Svámí Prabhupáda. Když v roce 1974 viděl hladové indické děti prát se s potulnými psy o zbytky jídla vyhozené na ulici, dal svým žákům pokyn, aby nikdo v okruhu 15 kilometrů od chrámu nehladověl. V dnešní době pracuje Food for Life ve více než 60 zemích světa.

Na Ukrajině v zóně vojenských akcí lidé nemají co jíst. Oddaní se s požehnáním Niraňdžany Mahárádže a oblastního tajemníka pro Ukrajinu Ačjuty Priji prabhua rozhodli zorganizovat dobrovolnický program Jídlo pro život Doněck za účelem rozdávání prasádam strádajícím na Donbase bez ohledu na jejich rasu, národnost, politické či náboženské přesvědčení, protože zima ani hlad si nevybírá.

V čele projektu stojí Juthéšvarí déví dásí, hlavní kuchař Róhiní Nandana prabhu a bhakta Svjatoslav Strjebljanskij.

Denně se rozdává 800 porcí, což stojí 24 000 rublů (zhruba 400 euro). Pro většinu lidí je to jediná možnost sníst alespoň jednou týdně jedno teplé jídlo.

Oddaní v české játře doposud společně vybrali a poslali na konto Jídla pro život Doněck 250 dolarů a 100 euro. Budete- li se chtít se svou pomocí připojit i vy, ozvěte se bhaktin Galině Bušujevě (776 028 151, gala@biser.info) nebo na adresu chram108@gmail.com.

Výzva Bhakti Vigjány Gósvámího k situaci na Ukrajině

Drazí vaišnavové z Ruska i jiných zemí,

prosím přijměte mé poklony! Sláva Šrílovi Prabhupádovi!

Obracím se na vás ze smutného důvodu. Všichni víte, že situace na Ukrajině se znovu vyostřuje, a to znamená, že k nám, do Ruska a dalších zemí, přijedou noví utečenci. Situace
v Doněcké a Luganské oblasti je velice obtížná. Oddaní i ostatní lidé naléhavě potřebují jakoukoliv pomoc…

Mojí prosbou ke všem vaišnavům, zejména k těm, kteří se považují za mé žáky, je, pomozte, čím můžete, těmto vaišnavům. A neprojevujte lhostejnost, která je bohužel přirozeným důsledkem naší hmotné existence, zejména v těchto složitých okolnostech, kdy prakticky každý musí bojovat o holý život.

Ze své vlastní zkušenosti vám můžu říct, že pokud se pokoušíme pomoci druhým, tak naše vlastní problémy se umenší, odejdou. Krišna jako Hari odstraňuje naše problémy a pomáhá nám je řešit, pokud se opravdu upřímně snažíme pomoci druhým oddaným v jejich těžkostech. To zcela určitě potěší všechny duchovní učitele, všechny vaišnavy i samotného Krišnu, což je hlavní v našem životě pospolu. Ještě jednou vám velice děkuji, a mohu-li vám jakkoliv pomoci, dejte mi vědět.