Prabhupádův maratón 2016

Tradičního vaišnavského předvánočního maratónu pro potěšení Šríly Prabhupády se v české játře zúčastnilo 100 oddaných, kteří rozdávali knížky a 39 oddaných rozdávajícíh nektarové balíčky prasádam.

Žezlo krále maratónu od mnohaletého vítěze Sankírtana dáse (ten skončil tentokrát druhý) převzal Suréšvara dás. Za nimi pak skončili sankírtanoví bojovníci Mahéša dás, Madhusúdan dás a Puruša-traja dás. Všichni jsou, kromě Madhusúdana dáse, který je z farmy Krišnův dvůr, z brněnského Prabhupád Bhavanu.

Balíčků prasádam rozdal nejvíce bhakta Tomáš z Prabhupádova bhavanu následován Lóka Sakším dásem z Krišnova dvora, Nitja Kišórí Rádhou déví dásí opět z Bhavanu, Divja Lílou déví dásí z Čakry Lutotín a Patitou Pávanou dásem z CVS Lužce.

Ze středisek rozdal nejvíc brněnský Prabhupádův bhavan, Centrum pro védská studia v Lužcích a farma Krišnův dvůr v Městečku u Benešova. Celkem se rozdalo přes 700 mahá velkých knih, přes 12 tisíc velkých a tisícovku malých knih a téměř deset tisíc balíčků prasádam.

Dokonalost této sankírtanové jagji, která je příznivé pro všechny strany a všechny časy, jistě potěšila především úžasného Šrílu Prabhupádu.

Všechna sláva sankírtan oddaným a vše nejlepší na duchovní cestě těm, kteří se mohli jejich milostí připojit k nehynoucímu proudu duchovního štěstí Šrí Čaitanji Maháprabhua!