Vždy na Mě mysli, staň se Mým oddaným, uctívej Mě a skládej mi poklony. Tak ke Mně bezpochyby dospěješ. Slibuji ti to, protože jsi Můj velmi drahý přítel.

Nejdůvěrnější částí poznání je, že každý jednotlivec se má stát čistým oddaným Krišny, vždy na Něho myslet a jednat v Jeho zájmu. Nemá předvádět meditaci jako profesionál, ale uzpůsobit si život tak, aby měl neustále možnost myslet na Krišnu. Měl by jednat takovým způsobem, že všechny jeho každodenní činnosti budou spojené s Krišnou. Vše si má zařídit tak, aby celých dvacet čtyři hodin myslel na Krišnu. A Pán Krišna slibuje, že každý, kdo si Ho je takto čistě vědom, se vrátí do Jeho sídla, kde se s Ním bude stýkat tváří v tvář. Krišna sděluje tuto nejdůvěrnější část poznání Ardžunovi, protože Ardžuna je Jeho drahý přítel. Každý, kdo kráčí Ardžunovou cestou, se může stát drahým přítelem Krišny a dosáhnout stejné dokonalosti jako Ardžuna.

Tato slova zdůrazňují, že je třeba soustředit mysl na Krišnu, a to právě na tu podobu se dvěma rukama, v nichž drží flétnu – na chlapce modravé pleti s překrásnou tváří a pavími pery ve vlasech. Popisy Krišny můžeme najít v Brahma sanhitě a dalších písmech. Je třeba upřít mysl na tuto původní podobu Boha, na Krišnu, neodvracet pozornost a neobracet ji dokonce ani k jiným podobám Pána. Pán má mnoho různých podob, jako je Višnu, Nárájana, Ráma, Varáha a tak dále, ale oddaný by měl upírat mysl na tu podobu, která byla před Ardžunou. Soustředění mysli na podobu Krišny je podstatou nejdůvěrnější části poznání, a ta je vyjevena Ardžunovi, neboť je Krišnovi nejdražším přítelem.

Bhagavad gítá 18.65